Ay Çekirdekli ve Kaşar Peynirli Kurabiye
Kurabiye yaparken un, yağ ve yumurta ile hazırlayacağınız temel hamurun içine seçtiğiniz her türlü malzemeyi ekleyip, tatlı ya da tuzlu olarak kendi tarifinizi yaratabilirsiniz. Sabah kahvaltılarında bile severek yiyeceğiniz Ay Çekirdekli ve Kaşar Peynirli Kurabiye tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağı, sıvı yağ ve yumurtayı bir kaba alıp mikserle çırpın. Üzerine ay çekirdeği, kaşar peyniri, kekik, maydanoz, toz şeker, pul biber, mavi haşhaş tohumu, çörek otu ve tuz ekleyip bir kaşıkla karıştırın. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyip harca ilave edin ve elinizle yoğurun. Hamuru 4 parçaya ayırın. 1 parçasını düz bir zeminde merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açın.
-
2
Hamurdan 5x5 cm'lik kare kurabiye kalıbı ile parçalar kesin ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Ay çekirdeği, mavi haşhaş tohumu ve çörek otu serpin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 18-20 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri