Ayvalı Pofuduklar

Ayvalı Pofuduklar

İç ısıtan yumuşacık bir lezzet. Ayvalı pofuduk tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için tereyağı, pudra şekeri, yumurta ve tuzu mikserle çırpın. Un ekleyip iyice yoğurun. Alüminyum folyoya sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  • 2
    İç malzemesini hazırlamak için kabukları soyulup, rendelenmiş ayvayı toz şekerle birlikte pişirin. Havanda dövülmüş veya robottan geçirilmiş fındığı ilave edip karıştırın.
  • 3
    Daha sonra soğumaya bırakın. Hamuru unlanmış tezgah üzerinde açıp, su bardağının ağzı ile daireler çıkarın. Ortalarına iç malzemeden koyup, yarım ay şeklinde kapatın.
  • 4
    Kenarlarının açılmaması için kapatmadan önce kenarlarına su sürün. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip, buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • 5
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp, pudra şekerine bulayın. Soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...