Beze

Avrupa mutfaklarının vazgeçilmezi beze tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Oda sıcaklığındaki taze yumurtaların aklarını ve sarılarını karıştırmadan ayırın. Yumurta akı ve tuzu tezgah üstü mikserin haznesine (haznenin temiz ve yağsız olduğundan emin olun) alın. Birkaç dakika köpük olana kadar çırpın. Pudra şekerini kaşık kaşık ekleyip, orta hızda çırpmaya devam edin. Bembeyaz yağlı bulut gibi oluncaya kadar çırpın. Krem tartar veya limon suyunu ekleyip karıştırmaya devam edin. Karışımı çırpıcınızın telinden akmadığında, kar gibi ve sabit olduğunda beze kıvamı olmuş demektir.
  • 2
    Bu noktada renklendirmek isterseniz organik boya ( bir tutam zerdeçal veya sübye mürekkebi de kullanabilirsiniz) koyun ve mikseri bir-iki kez daha çalıştırın. Çizgiler halinde renk aldığında bırakın.Sıkma torbası veya kaşık yardımıyla pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 90 derece fırında 90 dakika pişirin. Sürenin sonunda fırının kapağı kapalı olarak bezeleri 5-6 saat dinlendirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.