Bol Çikolatalı Kurabiye

Bol Çikolatalı Kurabiye

Dışı çıtır içi yumuşacık bir kurabiye tarifimiz var! Bol çikolatalı kurabiye tarifi ile çay saatlerinde servis edebileceğiniz enfes bir kurabiye tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Bitter çikolata ve tereyağını karıştırıp ocakta veya mikrodalga fırında eritin. Kenara alıp soğumaya bırakın.

  • 2

    Un, kakao, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırın. Soğumuş çikolatanın içine espresso ve esmer şekeri ekleyip karıştırın.

  • 3

    Ardından vanilya özütü ve yumurtaları çikolatalı karışıma teker teker ekleyip kaşık yardımıyla karıştırmaya devam edin. Yumurtalar iyice karıştıktan sonra unlu karışımı da ekleyip kaşıkla karıştırmaya devam edin.

  • 4

    Hamur ele yapışmayan ve şekil verilebilecek kıvama geldiğinde damla çikolata ekleyin. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparın.

  • 5

    Elinizle yuvarlayıp hafif yassılaştırın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15-18 dakika pişirin. Hafif soğuduktan sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...