Bol Çikolatalı Kurabiye
Dışı çıtır içi yumuşacık bir kurabiye tarifimiz var! Bol çikolatalı kurabiye tarifi ile çay saatlerinde servis edebileceğiniz enfes bir kurabiye tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bitter çikolata ve tereyağını karıştırıp ocakta veya mikrodalga fırında eritin. Kenara alıp soğumaya bırakın.
-
2
Un, kakao, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırın. Soğumuş çikolatanın içine espresso ve esmerşekeri ekleyip karıştırın.
-
3
Ardından vanilya özütü ve yumurtaları çikolatalı karışıma teker teker ekleyip kaşık yardımıyla karıştırmaya devam edin. Yumurtalar iyice karıştıktan sonra unlu karışımı da ekleyip kaşıkla karıştırmaya devam edin.
-
4
Hamur ele yapışmayan ve şekil verilebilecek kıvama geldiğinde damla çikolata ekleyin. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparın.
-
5
Elinizle yuvarlayıp hafif yassılaştırın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15-18 dakika pişirin. Hafif soğuduktan sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri