100 gram tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı sirke
2.5 su bardağı un
100 gram fıstık ezmesi
Karıştırma kabına eritilmiş tereyağı ve toz şekeri alıp iyice çırpın. Üzerine yumurta, karbonat ve sirkeyi ekleyerek çırpmaya devam edin.
Unu azar azar ilave ederek spatula yardımıyla karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Ortasından bıçakla keserek, kesilen yer altta kalacak şekilde tepsiye dizin.
Üzerine bıçak yardımıyla şekil verip buzdolabında 15 dakika kadar bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pembeleşene kadar pişirin. Kurabiyeler soğuduktan sonra aralarına fıstık ezmesi sürüp iki kurabiyeyi birleştirerek servis yapın.