Çikolatalı Ev Bisküvisi

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle margarini eritin. Eriyen yağa 4 yemek kaşığı unu, 10 yemek kaşığı pudra şekerini, yumurtaları ve iri kıyılmış fındığı ilave edip, yoğurun. Daha sonra fındıklı hamurdan irice parçalar koparıp, elinizde şekil verin. Bu şekilde hazırladığınız bisküvileri, yağlanmış tepsiye dizin. Orta ısılı fırında, altı kızarana dek pişirin.
-
2
Fırından aldığınız bisküvileri soğumaya bırakın. Bu arada çikolata kremasını benmari usulü eritin. Bisküvilerin üzerine sürün. En üste yarım su bardağı dövülmüş Antep fıstığı serpip servis yapın. Benmari usulü eritmek: Çikolatayı küçük bir kaba alın. Kabı da su dolu bir tencerenin içine yerleştirin. Ocağa koyup, çikolata eriyene dek bekletin.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL