Elmalı Kurabiye
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Margarin, un, ayçiçek yağı, karbonat ve yoğurdu yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya bölüp, her bir parçayı 3 mm kalınlığında açın. Su bardağının ağzı ile yuvarlaklar çıkarın. Harç için, elmaların kabuklarını soyup rendeleyin.
- 2
Toz şekerle birlikte, suyunu çekene dek pişirin. Limon suyu ve tarçın ekleyip ocaktan alın. Soğuyan harcı, hamurların bir kenarına pay edip, diğer kenarı üzerine kapatın. Yumurta sarısı sürüp, fındık serpiştirin.
- 3
Yağlanıp unlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, pembeleşene dek pişirin. Soğuyunca pudra şekeri serpip servis yapın.
- 2
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL