Gözünüzü kapatın ve 1920’li yılların İstanbul’unda, Beyoğlu’nda olduğunuzu;
Baylan veya Patisserie de Pera’dan mis gibi kurabiye kokularının geldiğini hayal
edin. Bu kurabiyelerden biri Esron (Landöşe) olabilir…
Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını toz şeker ve pudra şekeri ile birlikte 5 dakika çırpın. Yumurtaları 2 dakika arayla ekleyerek çırpmaya devam edin. Vanilyayı ilave edin ve karıştırın.
Başka bir kasenin içinde elenmiş un, kabartma tozu ve tuzu harmanlayıp yumurtalı karışıma ekleyin ve spatula yardımı ile karıştırın. Hamuru tırtıklı duy takılmış hamur sıkma torbasına doldurun. Pişirme kağıtlarının üzerlerine yuvarlak şekilde sıkın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.