Fıstıklı Çıkın

Leziz fıstıklı çıkın tarifi!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Margarin, pudra şekeri ve yumurtayı derin bir kapta karıştırın. Nişasta, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyin. Malzemeyi yoğurun. Hamurdan limon büyüklüğünde bir parça ayırın.

  • 2

    Kalan hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, içli köfte gibi parmağınızla bastırarak içini açın. İçlerine dövülmüş Antep fıstığı doldurun. Tüm malzemeyi bu şekilde bitirin.

  • 3

    Ardından, ayırdığınız hamura kakao ekleyin. Kakaolu hamurdan da küçük parçalar koparıp, elinizde uzunlamasına yuvarlayın. Fıstıklı çıkınları kakaolu şeritlerle bağlayın (fiyonk şekli de verebilirsiniz). 170 derece fırında, hamur pembeleşene kadar pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.