Hindistan Cevizli Kurabiye
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Un, Hindistan cevizi, toz şeker, margarin, vanilya, kabartma tozu, 1 adet yumurta ve 2 adet yumurtanın sarısını kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurdan 10 cm uzunluğunda, kalem genişliğinde çubuklar hazırlayın.
-
2
Çubukların iki tarafı birbirine ters olacak şekilde yuvarlayın (yani iki spiral birbirine yapıştırılmış gibi duracak). Bu şekilleri sıra ile kalan 2 adet yumurta akına ve Hindistan cevizine bulayın ve fırın tepsisine dizin.
-
3
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarana dek pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL