Öncelikle içi için çekirdeklerini çıkardığınız hurmaları incecik kıyın. Fındık ve tarçın ilave edip, karıştırın. Daha sonra hamur için yumurta ve toz şekeri derin bir kasede iyice çırpın. Oda sıcaklığındaki tereyağı ve ayçiçek yağı ilave edip, karıştırın.
Un, kabartma tozu, zencefil ve hindistan cevizini ekleyip, ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar bütün malzemeyi yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru iki eşit parçaya ayırın. Yarısının içine kakaoyu ilave edip, yoğurun. Her iki hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparın. Her bir bezeyi içli köfte yapar gibi hazırlayın.
Hazırladığınız iç harcı bezelerin içine pay edip, kapatın. Kurabiyeleri toz şekere bulayıp, tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına alın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.