Kurabiye Sepeti
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamuru hazırlamak için, un hariç bütün malzemeyi geniş bir kaba alıp karıştırın. Üzerine azar azar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru üzeri örtülü olarak yarım saat dinlendirin. İçi için, elmaların kabuklarını soğuyup rendeleyin. Toz şekerle birlikte bir tavaya alıp ocağa oturtun.
-
2
Suyunu çekince ceviz içini ekleyip ocaktan alın. Dinlendirdiğiniz hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle avuç içi büyüklüğünde açın. Hamurun tam ortasına, sepetin sapını oluşturmak için, 5 cm uzunluğunda ve araları 1.5 cm olacak şekilde paralel iki kesik atın.
-
3
Hamurun ortasına 1 yemek kaşığı elmalı harç ve 3-4 adet böğürtlen koyun. Kenarlarını bohça şeklinde toplayıp kapatın. Ters çevirip tepsiye yerleştirin. Üst kısımda kalan kesik yerleri yukarı doğru kaldırarak, sepetin sapını oluşturun.
-
4
Hamur bitene kadar işleme devam edin. Ayçiçek yağı ve yumurta sarısını karıştırıp kurabiyelerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri