Makaron

Makaron, dışı çıtır içi ise yumuşak bir yapıya sahip lezzetli bir tatlıdır.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Derin bir kapta pudra şekeri, toz badem ve vanilyayı iyice karıştırın. Diğer taraftan bir kasede oda sıcaklığında beklemiş yumurta aklarını tuz ile çırpın. Toz şekeri ilave edin ve köpük halini alıp, katı bir kıvam olana kadar çırpmaya devam edin. Toz bademli karışıma ekleyip, köpüğün gitmemesi için yavaşça bir-iki kez karıştırın.
  • 2
    Bu karışımı sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine belli aralıklarla 1 lira büyüklüğünde yuvarlaklar olacak şekilde sıkın. Önceden ısıtılmış 125 derece fırında 45 veya 60 dakika makaronlar iyice kuruyana kadar (arada bir kontrol ederek) pişirin.
  • 3
    Soğuduktan sonra tepsiden alın. Çikolatayı benmari usulü eritin ve 2 adet makaronun arasına sürerek yapışmasını sağlayın. Diğer makaronları da aynı şekilde hazırlayın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...