Marmelatlı Kurabiye

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Unu düz bir zemin üzerine eleyip, ortasını havuz gibi açın. Badem, margarin, pudra şekeri, zencefil, karanfil ve tarçın ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Düz zemin üzerinde 3-4 santim kalınlığında açıp yuvarlak kalıpla kesin.
- 2
Hamurların yarısının ortasını küçük bir kurabiye kalıbıyla yeniden kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp, ılınması için dinlendirin. Kurabiyelerin yarısının üzerine çikolata kreması sürüp, 1 çay kaşığı marmelat yerleştirin.
- 3
Üzerlerine ortası delikli kurabiyeleri kapatın. Pudra şekeri serpip servis yapın.
- 2
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL