Muzlu, Zencefilli Yeni Yıl Kurabiyeleri

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Geniş bir kasede tereyağı, şeker ve yumurtayı çırpın. Pekmezi ekleyip çırpmaya devam edin.
-
2
Baharatları, muz tozunu, unu, karbonatı ve tuzu ekleyip yumuşak bir kurabiye hamuru yoğurun. Hamuru 2 parçaya bölüp yuvarlayın. Streç filme sarın. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
-
3
Dolaptan çıkardığınız hamurları unlanmış tezgahta veya iki pişirme kağıdı arasında merdane yardımıyla 6-7 mm kalınlığında açın.
-
4
İstediğiniz şekilde kurabiye kalıpları ile kesip şekiller çıkarın. Pişirme kağıdı koyduğunuz fırın tepsilerine kurabiyeleri dizip önceden ısıtılmış 175 derece fırında 12-15 dakika pişirin.
-
5
Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelen kurabiyeleri dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL