Zeytin Ezmeli Kıtır
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle hamur için un, yoğurt, su ve tuzu bir kaba alıp yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru yarım saat dinlendirin ve 4 eşit parçaya ayırın. İlk hamuru unlu tezgahta nişasta serperek çok ince olmayacak şekilde açın.
-
2
Derin bir kasede zeytin ezmesi, ayçiçek yağı, kekik, nane ve pul biberi karıştırın. Hamurun üzerine bu karışımdan sürün. Açtığınız ikinci yufkayı zeytinli karışımın üzerine yayıp elinizle iyice bastırın. Bu şekilde 5 dakika beklettikten sonra, merdane ile üzerinden geçip hamuru inceltin.
-
3
Daha sonra 2 parmak kalınlığında önce enine daha sonra boyuna keserek kare parçalar çıkarın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kalan 2 hamur parçasına da aynı işlemi uygulayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL