Çekme makarna

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Unu derin bir kaba eleyin. İçine tuzu ilave edip, su ekleyerek katı bir hamur elde edin. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Hamuru beş adet bezeye ayırın. Her parçayı parmak kalınlığında inceltip, 2 cm boyunda küçük parçalara ayırın. Kesilen küçük hamurların üstüne, üç orta parmağınız ile bastırarak, öne doğru çekin. İçi boş hamurlar elde edin. Hepsi bitince, bir tencerede su kaynatıp, içine tuz atın. Makarna gibi haşlayın. Makarnanın suyunu süzün (süzdüğünüz suyu sonrasında tarhana çorbasında kullanabilirsiniz) Süzülen makarnayı servis tabağına alın. Üzerine rendelenmiş tulum peyniri ekleyin. Ayrı bir kapta 3 çorba kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını kızdırın. Makarnaya ilave edip, karıştırın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.