Erişteli Patlıcan
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patlıcanları alacalı soyup halka halka dilimleyin. Acısını almak için tuzlu suya koyup 15 dakika bekletin. Diğer taraftan geniş bir tencereye koyduğunuz tuzlu suda erişteyi pişirin. Süzüp tereyağını ekledikten sonra kenara alın. Sıvıyağı bir tavaya alıp kıyılmış sarmısağı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine incekıyılmış soğanı ekleyip soteleyin. Soğan kavrulunca delikli kepçe ile tavadan alın. Suda beklettiğiniz patlıcanları süzüp kuruladıktan sonra kalan yağda arkalı önlü hafif pembeleşene kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine alın. Domateslerin kabuğunu soyup küp doğradıktan sonra tavaya alın. Üzerine pulbiber, tarçın vetuzu koyup domatesleri hafifçe sote edin. Ocağı kapatıp sosu çekmesi için üzerine patlıcanları koyun. Yuvarlak bir fırın kabını yağlayıp eriştenin yarısını boşaltın. Üstüne patlıcanlı harcı koyun. Kalan erişteyi de ekleyin. En üste rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL