Kayseri Köprü Mantısı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Mantının hamuru için un, 2 adet yumurta, zeytinyağı, su ve tuzu karıştırın. Yoğurarak kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edin. Hamuru 6 eşit parçaya ayırın. Üzerine nemli bir bez örterek 20-25 dakika dinlendirin. Daha sonra oklava veya merdane ile ince yufkalar açın. Üzerine çırpılmış yumurta sarılarını bir fırça yardımıyla sürün. Yufkaları kare kare kesin. İç harcı için yumurta, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve kıymaları yoğurarak karıştırın. İç harcı karelerin içine paylaştırın. Dört tarafından toplayarak iç malzemesi gözükecek şekilde karşılıklı iki kenarı yapıştırın. Mantıları margarin ile yağlanmış sac tavaya dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5-10 dakika pembeleşene kadar pişirin. Fırından alıp üzerine tavuk suyu gezdirip ocakta pişirin. Sos için ince kıyılmış soğan, sarmısak, domates, mantar ve biberi mısır yağında kavrurun. Üzerine et suyu gezdirip hafifçe suyunu çekene kadar pişirin. Mantıları servis tabağına alın. Üzerine önce sos, daha sonra sarmısaklı yoğurt gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...