UN, yumurta ve tuzu yoğurup, sert bir hamur elde edin. Hamuru 12 bezeye ayırıp, 30 dakika dinlendirin. Kıymalı harç için, kıymalı sıvıyağda kavurun. Kıyılmış soğan, pulbiber, karabiber ve tuz ilave edip soteleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Ispanaklı harç için, elinizle parçaladığınız ıspanağı karabiber ve tuzla harmanlayın Arası için süt, yumurta ve sıvıyağı çırpın. Hamurlar merdane ile açıp, hafif kuruması için dinlendirin. Yufkaları dikdörtgen şeritler şeklinde kesip, önce kaynar tuzlu suya, daha sonra soğuk suya batırın.
Yağlanmış fırın tepsisine, 3 adet yufkayı (şeritler şeklinde), aralarına sütlü karışımdan sürüp, ıspanaklı harcın bir kısmını serpiştirerek üst üste yerleştirin. Üzerine 3 adet yufkayı, aralarına sütlü karışımdan sürüp, kıymalı harçtan yayarak koyun. Aynı şekilde 3 adet yufkayı, aralarına sütlü karışımdan sürüp, kalan ıspanaklıharçtan yayarak yerlefltirin.
Son olarak, kalan 3 adet yufkayı, araları na kalan sütlü karışımdan sürerek diğerlerinin üzerine yayın. En üste yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.