Patlıcanlı Makarna

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Makarnayı al dante (orta yumuşaklıkta) olarak tuzlu suda haşlayın. Daha sonra süzgeçten geçirin. Bu arada soğanı incecik kıyın. Patlıcanı küp doğrayın. Taze sarmısağı da incecik doğrayın. Bir tavaya 3 çorba kaşığı zeytinyağı alıp, soğanı kavurun. Patlıcanları atın. Harlı ateşte kavurmaya devam edin. Birkaç dakika sonra domatesi ekleyin. Altını kısarak pişirmeye devam edin. Taze sarmısak, ince kıyılmış fesleğen ve maydanozu ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Makarnanın üzerine gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...