Pirinçli Mantı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    HAMURU hazırlamak için unu bir kaba eleyip üzerine süt, yumurta ve tuz ekleyerek yoğurun. Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirin. Diğer taraftan iç harcı hazırlamak için, 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin. Kıymayı tavaya alarak kavurun. Ayrı bir tavada, kalan tereyağını eritip ince kıyılmış soğanı pembeleştirin. Yıkanmış pirinçleri üzerine ilave edip 4-5 dakika kavurun. Kavurduğunuz kıymayı ve sıcak suyu ilave ederek suyunu çekene kadar pişirin. Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. Hamuru bezelere ayırıp 2 mm kalınlığında açın ve 5 cm'lik kareler halinde kesin. Hazırladığınız harçtan içlerine koyup bohça şeklinde kapatın. Yağlanmış fırın tepsine alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında renkleri hafifçe pembeleşene kadar pişirin. 5 su bardağı suyu kaynatıp et suyu tabletini eritin. Biraz tuz ekleyerek karıştırın. Sıcak olarak mantıların üzerine dökün. Önce harlı daha sonra kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Servis tabağına alıp kiraz domates, dereotu ve nane ile süsleyin. Üzerine tereyağında kızdırılmış pulbiber gezdirip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.