Hamuru için, un, yumurta, zeytinyağı ve tuzu 1-2 dakika mikserde karıştırın. Daha sonra iki parçaya ayırın. Parçalardan birini unlanmış tezgahta elinizin ayasını kullanarak 10 dakika iyice yoğurun. Diğer hamur parçasına da aynı işlemi uygulayın. İki parça hamuru birleştirin. 1-2 dakika yoğurduktan sonra top haline getirin. Hamurun nemini koruması için üzerini örtüp, 1 saat dinlendirin. Kartpostal inceliğine gelene dek merdaneyle açın. Açarken ara ara hamuru ve tezgahı unlayın. Hamuru tezgahın kenarından sallandırıp, düşmemesi için ucuna merdane yerleştirin ve 5-6 dakika bu şekilde kurutun. Harcı hazırlamak için tüm harç malzemesini iyice karıştırın. Kuruttuğunuz hamuru 20 cm eninde şeritler halinde kesin. Kestiğiniz şeritlerin yarısına, belirli aralıklarla cevizli harç yerleştirin. Diğer yarısını cevizli harcın üzerini örtecek şekilde kapatın. Hamur keseceği ile büyük kareler kesin. Kat yerlerinin açılmaması için yumurta akı sürün. Hazırladığınız raviolinin üzerine alüminyum folyo ile kapatıp buzdolabında 2 saat dinlendirin. Haşlamak için su, sıvıyağ ve tuzu kaynatın. Ravioliyi suya atıp 8-10 dakika haşlamaya bırakın. Sosu hazırlamak için, derin bir tencerede tereyağı ile kremayı eritin. Rokfor peynirini ilave edip karıştırın. Üzerine parmesan peynirini ekleyin. Haşlanan ravioliyi süzüp kaynayan sos tenceresine atın. Kısık ateşte 2-3 dakika pişirin. Servis tabaklarına aldığınız raviolinin üzerine parmesan peyniri serpip servis yapın.