Hamur için unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta ve tuz ekleyip karıştırın. Yavaşça su ilave edip hafif sert bir hamur elde edin. Üzerini nemli bizle örtüp 10-15 dakika dinlendirin. Hamuru bezelere ayırıp merdane yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açın. 4x4 cm büyüklüğünde kareler halinde kesin.
Harç için kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve pul biberi iyice yoğurun. Harcı hamurların ortalarına pay edip ortaları açık kalacak şekilde karşılıklı kenarlarını birleştirin. Yağlanmış tepsiye yan yana dizip üzerine Bizim Yağ parçaları serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Üzeri için 100 gram Bizim Yağ'ı eritip, salça ve su ekleyerek karıştırın. Mantının üzerine gezdirip çekene kadar dinlendirin. Ezilmiş sarımsağı yoğurtla karıştırın.
Kalan Bizim Yağ'ı eritip pul biber ekleyin ve kızdırın. Mantının üzerine önce sarmısaklı yoğurt, sonra Bizim Yağ'lı pul biber gezdirip servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.