Yağ Mantısı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    1 HAMUR için un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadarun ekleyin ve yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15-20 dakika dinlendirin .Hamuru 4 bezeye ayırın.

    2 İç malzeme için kıyılmış soğanıkıyma, tuz ve baharatlarla karıştırın.Hamur bezelerini 3-4 milim kalınlığında açın ve her birini 3 parmak genişliğinde önce enine sonra boyuna kesin. Ortalarına fındık büyüklüğünde iç harçtan koyun ve bohça şeklinde kapatın. Bütün hamurları bu şekilde hazırlayın. Kızgınyağda altın sarısı rengi alana kadar kızartın. Mantıyı servis tabağına alın ve üzerine çırpılmış yoğurt gezdirin. Tereyağını bir tavada eritin ve salçayı katın. Birkaçkez çevirdikten sonra mantının üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.