Armutlu Patatesli Graten

Sofralarınıza lezzet katacak bir armutlu patates graten tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Patatesin kabuğunu soyun. Elma dilimi şeklinde dilimleyin. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar soğuk su ve tuz ekleyin. Yaklaşık 3-5 dakika haşlayın. Suyunun süzülmesi için süzgece alın. Bir kenarda soğumaya bırakın.

  • 2

    Armutların kabuğunu soyup, çekirdeğini temizleyin. Boylamasına 2'şer cm kalınlığında dilimleyin. Fırın kabına karışık şekilde armut ve patatesleri dizin.

  • 3

    Beşamel sos için tereyağını küçük bir tencereye alıp eritin. Unu ilave edip sürekli karıştırarak kavurun. Un kavrulup, rengi değişince azar azar sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. Tuz, beyaz toz biber ve muskatı ekleyin. Sürekli karıştırarak kaynayınca altını kapatın.

  • 4

    Fırın kabındaki patates ve armutların üzerine beşamel sosu gezdirin. Kaşar peyniri ya da parmesan serpiştirin. Taze biberiye koyup, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp, ılık olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.