Ayva Çekirdeği Jölesi
Ayva çekirdeği ile farklı bi lezzet deneyimlemek ister misiniz
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ayva çekirdeklerini, üzerindeki incecik beyaz zarıyla ve fazla el değdirmeden çıkarıp tencereye alın.
-
2
Üzerine toz şeker ve su ilave edip tarçın ekleyerek kısık ateşte rengi hafifçe değişene kadar pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
-
3
Ilındığında içindeki tarçın kabuğunu çıkarıp küçük bardaklarda jöle olarak servis yapabileceğiniz gibi pasta ve tatlılarınızda da kullanabilirsiniz. Ayrıca tadı bir yana rengiyle de muhteşem bir görsellik sunar.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL