Ananaslı ve Hindistan Cevizli Tatlı

Ananaslı ve Hindistan Cevizli Tatlı

Ananaslı ve hindistan cevizli tatlı tarifi yapımı basit bir tatlıdır. Çayın yanında yiyebileceğiniz ananaslı ve hindistan cevizli tatlı nasıl yapılır? Detayları...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Bir su bardağı toz şeker ve suyu karamelize olana dek ocakta pişirin. Sonra fırına dayanıklı kapların içlerine pay edin. Ananasların suyunu süzdürüp kenara alın ve ananasları kıyıp karamelin üzerine pay edin. Ananas suyuna krema ve yarım su bardağı toz şeker ekleyip kaynatın. Ocaktan alıp, yavaş yavaş Hindistan cevizi ekleyin ve karıştırın. Ocağa oturtup, 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

  • 2

    Ayrı bir kapta yumurtaları çırpıp, ananas sulu karışıma yavaş yavaş ilave edin. Daha sonra kalıplara pay edip, kaynar su dolu fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca buzdolabına yerleştirip, 1 gece dinlendirin. Arzuya göre servis tabaklarına ters çevirip veya Hindistan cevizi kabukları içinde, süsleyerek servis yapın

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...