Balkabaklı Parfe Tarifi
Bu balkabaklı parfe tarifi ile 7'den 70'mişe herkes parmaklarını yiyecek. Balkabaklı Parfe nasıl yapılır bilmiyorsanız öğrenmek için doğru sayfadasınız.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Dilimlenmiş bal kabağını tencereye alın. Üzerine toz şeker serpin. Su ekleyip, orta harlı ateşte kabak yumuşayana dek pişirin.
-
2
Püre haline getirip ılınmaya bırakın. Püreyi yuvarlak cam bir kaseye koyun. Derin dondurucuda bir gece dinlendirin.
-
3
Ertesi gün servis tabağına ters çevirip çıkarın. Kenarlarını çırpılmış krem şanti ve granül çikolata ile süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL