Balkabaklı Parfe Tarifi

Bu balkabaklı parfe tarifi ile 7'den 70'mişe herkes parmaklarını yiyecek. Balkabaklı Parfe nasıl yapılır bilmiyorsanız öğrenmek için doğru sayfadasınız.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Dilimlenmiş bal kabağını tencereye alın. Üzerine toz şeker serpin. Su ekleyip, orta harlı ateşte kabak yumuşayana dek pişirin.

  • 2

    Püre haline getirip ılınmaya bırakın. Püreyi yuvarlak cam bir kaseye koyun. Derin dondurucuda bir gece dinlendirin.

  • 3

    Ertesi gün servis tabağına ters çevirip çıkarın. Kenarlarını çırpılmış krem şanti ve granül çikolata ile süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...