Çilek Pestili

En taze çileklerle yapabileceğiniz mis kokulu çilek pestili tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Yıkayıp saplarını ayıkladığınız çilekleri blender'den geçirip püre haline getirin. Tencereye alıp toz şekeri ilave edin ve karıştırın.

  • 2

    Bu aşamada tencerenin iç kenarlarına bir fırça yardımıyla su sürerseniz tencerenin lekelenmesini önlersiniz. Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

  • 3

    İyice suyunu çekip marmelat kıvamına geldiğinde yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine çok ince bir tabaka halinde yayın.

  • 4

    Üzerini spatula veya pasta sıvama bıçağı ile iyice düzeltin. Önceden ısıtılmış 120 derece fırında, pestil kuruyana kadar yaklaşık 1 saat pişirin.

  • 5

    Fırından alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca uzun şeritler halinde dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...