Elma Dolması Tarifi

Elma Dolması Tarifi

Biber,lahana,sarma hatta hamurun bile dolması var da elmanın olmaz mı?Elma dolması tarifi akşam yemeğinden sonra servis yaparak teşekkürleri üstünüze toplayabilirsiniz. Peki elma dolması nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Elmaların üstlerinden bıçak yardımıyla kapak kesip, elma oyacağı ile içlerini çıkarın. Dilimlenmiş muz, ceviz, suda dinlendirilmiş incir, yulaf ezmesi, vanilya ve çıkardığınız elma içlerini üzerine krema ekleyip blenderden geçirin.

  • 2

    Karışımı elmaların içine pay edip, kapaklarını kapatın. Kare kek kalıbına yerleştirip, üzerini önce yağlı kağıtla, sonra da alüminyum folyo ile kapatıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

  • 3

    Elma dolmalarını üzerine arzuya göre yulaf ezmesi serperek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...