Elma Dolması Tarifi
Biber,lahana,sarma hatta hamurun bile dolması var da elmanın olmaz mı?Elma dolması tarifi akşam yemeğinden sonra servis yaparak teşekkürleri üstünüze toplayabilirsiniz. Peki elma dolması nasıl yapılır?
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Elmaların üstlerinden bıçak yardımıyla kapak kesip, elma oyacağı ile içlerini çıkarın. Dilimlenmiş muz, ceviz, suda dinlendirilmiş incir, yulaf ezmesi, vanilya ve çıkardığınız elma içlerini üzerine krema ekleyip blenderden geçirin.
-
2
Karışımı elmaların içine pay edip, kapaklarını kapatın. Kare kek kalıbına yerleştirip, üzerini önce yağlı kağıtla, sonra da alüminyum folyo ile kapatıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
-
3
Elma dolmalarını üzerine arzuya göre yulaf ezmesi serperek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL