Karadutlu Kup

Meyveli ve taze bir tatlı tarifi arayanlar bu tarif tam size göre

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Karadut sosu için, karadutların saplarını koparın. Daha sonra toz şeker ve suyla birlikte bir tencereye alıp ocağa oturtun.

  • 2

    Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp, 15 dakika pişirin. Limon suyu ilave edip, birkaç dakika pişirin. Blenderden geçirip soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde un ve tereyağını kavurun.

  • 3

    Üzerine yavaş yavaş ve tel çırpıcı ile sürekli çırparak sütü ekleyin. Toz şeker katıp, koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp üzerinden bir parmak boşluk kalacak şekilde kuplara paylaştırın.

  • 4

    Üzerlerine karadutlu sosu dilediğiniz şekilde pay edip, file badem ve karadutla süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...