Karadutlu Kup
Meyveli ve taze bir tatlı tarifi arayanlar bu tarif tam size göre
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Karadut sosu için, karadutların saplarını koparın. Daha sonra toz şeker ve suyla birlikte bir tencereye alıp ocağa oturtun.
-
2
Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp, 15 dakika pişirin. Limon suyu ilave edip, birkaç dakika pişirin. Blenderden geçirip soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde un ve tereyağını kavurun.
-
3
Üzerine yavaş yavaş ve tel çırpıcı ile sürekli çırparak sütü ekleyin. Toz şeker katıp, koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp üzerinden bir parmak boşluk kalacak şekilde kuplara paylaştırın.
-
4
Üzerlerine karadutlu sosu dilediğiniz şekilde pay edip, file badem ve karadutla süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL