Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Suyla birlikte tencereye alıp iyice yumuşayana kadar pişirin. Çekirdeklerin kabuğunu kırıp içlerini çıkarın. Kayısılı karışımı iyice ezerek püre haline getirin.
Karışımı tekrar tencereye alıp pişirmeye başlayın. Nişastayı kalan suyla açıp karıştırarak üzerine ilave edin. 2-3 dakika daha pişirdikten sonra tencereyi ocaktan alın.
Karışımın ilk sıcaklığı gittikten sonra pestil harcını düz bir zemine serilmiş, çok sık dokulu bezlerin üzerine 2-3 mm kalınlığında olacak şekilde yayın.
Kayısı çekirdeği içlerini aralıklı olarak üzerine batırın. Güneş gören bir yerde 1 gün boyunca bekletin. Diğer tarafını çevirip 1 gün daha bekletin. Pestili bezlerden ayırıp, serin bir yerde ağzı kapalı şekilde saklayın
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.