Kremalı ve Meyveli Tatlı

Akşam yemeğinin üzerine çok yakışacak, çay yanında da ikram edilebilecek, hafif bir tatlı arıyorsanız bu tarif tam sizlik. Lezzetli tarifi ve şık sunumuyla Kremalı ve Meyveli Tatlı tarifi…

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Taban için bisküviyi toz haline getirin. Eritilmiş tereyağı ve fındığı ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırın ve orta boy bir fırın kabına alın. Üzerine bastırarak eşit bir şekilde yayılmasını sağlayın.

  • 2

    Daha sonra buzdolabına kaldırın. Krema için toz jelatini bir kaba alın. Üzerine soğuk su ekleyin ve karıştırdıktan sonra 10 dakika dinlendirin. Kalan krema malzemesini bir kasede ve mikser yardımı ile iyice karıştırın. Jelatinli suyu ekleyip tekrar karıştırın. Bu karışımı buzdolabına kaldırdığınız bisküvi tabanının üzerine yayın ve tekrar buzdolabına koyun.

  • 3

    Meyveli sos için ayvaları küp doğrayın ve şekerle birlikte tencereye alın. Nişastayı su ile karıştırarak açın. Daha sonra tencereye ilave edin. 2-3 dakika karıştırarak pişirin. Üzerine böğürtleni ekleyip karıştırın. Sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kremanın üzerine gezdirin. Nar tanelerini serpip dilediğiniz şekilde süsleyin ve servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...