Meyveli Katmer
Çıtır yufka ve taze meyvelerden hazırlayabileceğiniz lezzetli bir tatlı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Harç için kabukları temizlenip küp doğranmış şeftali ve küp doğranmış çileği tencereye alın. Üzerine toz şeker ilave edip, orta ateşte 10 dakika pişirin. Süzgece alıp suyunu süzdürün.
-
2
Baklava yufkalarından 4'ünün arasına fırça yardımıyla eritilmiş tereyağı sürün ve üst üste yerleştirin. Ortasına kaymağın 1/3'ünü sürün. 1 yemek kaşığı toz şeker ve 2 yemek kaşığı antep fıstığı serpin. Süzgecin üzerinde kalan sosun 1/3'ünü döküp, zarf gibi katlayın. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayıp, katlanmış kısımlar alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
-
3
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Üzerine antep fıstığı serpip, çilek yerleştirin. Arzuya göre süzdüğünüz harcın suyundan gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri