Harç için kabukları temizlenip küp doğranmış şeftali ve küp doğranmış çileği tencereye alın. Üzerine toz şeker ilave edip, orta ateşte 10 dakika pişirin. Süzgece alıp suyunu süzdürün.
Baklava yufkalarından 4'ünün arasına fırça yardımıyla eritilmiş tereyağı sürün ve üst üste yerleştirin. Ortasına kaymağın 1/3'ünü sürün. 1 yemek kaşığı toz şeker ve 2 yemek kaşığı antep fıstığı serpin. Süzgecin üzerinde kalan sosun 1/3'ünü döküp, zarf gibi katlayın. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayıp, katlanmış kısımlar alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Üzerine antep fıstığı serpip, çilek yerleştirin. Arzuya göre süzdüğünüz harcın suyundan gezdirip servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.