Peynirli Vişneli Kup

Ekşi, tatlı, tuzlu... Birbirleriyle ahenklerine bayılacaksınız. Vişnenin ekşiliği ve tatlılığı ile peynirin tuzlu tadıyla inanılmaz lezzetli bir kup tarifi. İşte Peynirli Vişneli Kup tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Tabanı için bisküvileri mutfak robotundan geçirerek toz haline getirin. Üzerine eritilmiş tereyağı ekleyip iyice karıştırın.

  • 2

    Hazırladığınız bisküvili harcı servis kaplarının dibine yayın ve buzdolabında 1 saat bekletin. Kreması için derin bir çırpma kabında tüm malzemeyi karıştırın.

  • 3

    Karışımı bardaklara ekleyip 1 gece buzdolabında bekletin. Vişne sosu için vişne ve toz şekeri derin bir sos tenceresine alın.

  • 4

    Karıştırıp kısık ateşte pişmeye bırakın. Diğer taraftan nişastaya su ekleyip topak kalmayacak şekilde iyice çırpın.

  • 5

    Karışımı vişneye ekleyip kıvam alana kadar pişirin. Dinlenen kupların üzerine vişne sosunu pay edin. Arzunuza göre süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...