Peynirli Vişneli Kup
Ekşi, tatlı, tuzlu... Birbirleriyle ahenklerine bayılacaksınız. Vişnenin ekşiliği ve tatlılığı ile peynirin tuzlu tadıyla inanılmaz lezzetli bir kup tarifi. İşte Peynirli Vişneli Kup tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tabanı için bisküvileri mutfak robotundan geçirerek toz haline getirin. Üzerine eritilmiş tereyağı ekleyip iyice karıştırın.
-
2
Hazırladığınız bisküvili harcı servis kaplarının dibine yayın ve buzdolabında 1 saat bekletin. Kreması için derin bir çırpma kabında tüm malzemeyi karıştırın.
-
3
Karışımı bardaklara ekleyip 1 gece buzdolabında bekletin. Vişne sosu için vişne ve toz şekeri derin bir sos tenceresine alın.
-
4
Karıştırıp kısık ateşte pişmeye bırakın. Diğer taraftan nişastaya su ekleyip topak kalmayacak şekilde iyice çırpın.
-
5
Karışımı vişneye ekleyip kıvam alana kadar pişirin. Dinlenen kupların üzerine vişne sosunu pay edin. Arzunuza göre süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri