Bahar Rulosu
Krep kullanarak yapabileceğiniz lezzetli bir yemek tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Krep için, un, yumurta, süt, bir tutam şeker ve tuzu mikserle çırpın. Hazırladığınız krep hamurundan bir kepçe alıp, çok az yağlanmış yapışmaz yüzeyli tavaya dökün. Tavayı sallayarak hamuru yayın.
-
2
Krebi önlü arkalı pişirin. Bütün hamurları bu şekilde bitirin. Tezgaha bir parça yağlı kağıt serin. Krepleri, her birinin uçları birbirinin üzerine gelecek ve dikdörtgen oluşturacak biçimde kağıdın üzerine serin. Ayrı bir yerde, yoğurtları karıştırın. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekleyin.
-
3
Salatalığı da incecik rendeleyip, suyunu sıkın. Dövülmüş sarmısaklarla birlikte yoğurda ekleyin. Kreplerin üzerine yoğurdu yayın. Hiç ara bırakmayacak şekilde salamları dizin. Diktörtgenin dar kısmına, salatalık turşusunu, bir çizgi oluşturacak şekilde dizin.
-
4
Yağlı kağıt yardımı ile,turşulu taraftan başlayarak rulo biçiminde sarın. Yağlı kağıdı da krebin üzerine sarıp, kenarlarını kapatın. Şeklinin bozulmaması için ayrıca bir kartona sarın. Kartonun her iki ucundan paket lastiği geçirerek açılmasını önleyin.
-
5
Buzdolabında en az 6 saat sertleşmesi için bekletin. Daha sonra krebi dolaptan alıp, paketini açın. Keskin bir bıçakla iki ucunu da düzleştirin. Labne peyniri ve yoğurdu karıştırıp, rulonun üzerine spatül yardımıyla sürün. Çiçek şekli verilmiş havuç ve maydanoz yaprakları ile süsleyin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL