Bal Kabaklı Humus
Çok severek tükettiğimiz ve vazgeçemediğimiz mezeler arasında yer alan humusun bu tarifine bayılacaksınız. Farklı aroması ve kolay tarifiyle Bal Kabaklı Humus tarifi…
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Humus için iri küpler halinde kestiğiniz bal kabağını 2 yemek kaşığı zeytinyağında soteleyin. Ocaktan alıp üzerine kalan malzemeyi ekleyin ve blender'de pürüzsüz olana kadar çekin.
-
2
Üzeri için bal kabağını küçük küpler şeklinde kesin. Bal kabağı ve zeytinyağını bir tavaya alıp soteleyin. Kızaran bal kabağına kalan malzemeleri ekleyin ve 2-3 dakika soteleyin.
-
3
Sürenin sonunda ocaktan alın. Servis tabağına önce humusu yerleştirin. Üzerine sotelenmiş bal kabağını koyun. Kavrulmuş kabak çekirdeği serpip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL