Beyaz Hindiba Yaprağında Aperitifler
Lezzetli ve farklı tatlar arayanlar bu tarif tam size göre...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kısırlı dolgu için bulguru kapaklı bir kaba alıp üzerini bir parmak geçecek kadar kaynar su ilave edin. Kapağı kapalı olarak suyunu iyice çekene dek bekletin.
-
2
1 adet beyaz hindibanın burukluğunu almak için uç kısmından 2 cm kesin ve ince kıyın. Bulgurun üzerine küçük küpler halinde doğranmış domates, biber salçası, nar ekşisi, limon suyu ve tuz ekleyip iyice harmanlayın.
-
3
Üzerine kıyılmış beyaz hindiba ve maydanoz ilave edip karıştırın. Servis için kullanacağınız 2 adet beyaz hindibanın burukluğunu almak için kök taraflarından 2 cm kesip, yapraklarına ayırın.
-
4
Hazırladığınız harcı içlerine paylaştırın. Kıyılmış hindiba yaprakları ve pul biberle süsleyin. Karidesli dolgu için karideslerin 1/3'ünü kıyın. Kalanları bütün bırakın. Beyaz hindibanın burukluğunu almak için kök kısmından itibaren 2 cm kesin.
-
5
Sonra boylamasına ikiye bölüp, ince kıyın. Tereyağını eritip, kıyılmış karides, bütün karides, beyaz hindiba, pul biber, karabiber ve tuz ekleyip birlikte soteleyin.
-
6
Servis için kullanacağınız 2 adet beyaz hindibanın burukluğunu almak için kök kısımlarından 2 cm kesip, yapraklarına ayırın. Hazırladığınız harcı içlerine paylaştırın.
-
7
Frenk soğanı ile süsleyin. Labne peynirli dolgu için labne peyniri, yoğurt ve kremayı bir kasede karıştırın. Üzerine ince kıyılmış Frenk soğanı ekleyin.
-
8
Servis için kullanacağınız 2 adet beyaz hindibanın burukluğunu almak için kök kısımlarından 2 cm kesip, yapraklarına ayırın. Hazırladığınız harcı içlerine paylaştırın. Limon kabuğu rendesi ve kıyılmış Frenk soğanı ile süsleyin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL