Beyaz Hindiba Yaprağında Aperitifler

Beyaz Hindiba Yaprağında Aperitifler

Lezzetli ve farklı tatlar arayanlar bu tarif tam size göre...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kısırlı dolgu için bulguru kapaklı bir kaba alıp üzerini bir parmak geçecek kadar kaynar su ilave edin. Kapağı kapalı olarak suyunu iyice çekene dek bekletin.
  • 2
    1 adet beyaz hindibanın burukluğunu almak için uç kısmından 2 cm kesin ve ince kıyın. Bulgurun üzerine küçük küpler halinde doğranmış domates, biber salçası, nar ekşisi, limon suyu ve tuz ekleyip iyice harmanlayın.
  • 3
    Üzerine kıyılmış beyaz hindiba ve maydanoz ilave edip karıştırın. Servis için kullanacağınız 2 adet beyaz hindibanın burukluğunu almak için kök taraflarından 2 cm kesip, yapraklarına ayırın.
  • 4
    Hazırladığınız harcı içlerine paylaştırın. Kıyılmış hindiba yaprakları ve pul biberle süsleyin. Karidesli dolgu için karideslerin 1/3'ünü kıyın. Kalanları bütün bırakın. Beyaz hindibanın burukluğunu almak için kök kısmından itibaren 2 cm kesin.
  • 5
    Sonra boylamasına ikiye bölüp, ince kıyın. Tereyağını eritip, kıyılmış karides, bütün karides, beyaz hindiba, pul biber, karabiber ve tuz ekleyip birlikte soteleyin.
  • 6
    Servis için kullanacağınız 2 adet beyaz hindibanın burukluğunu almak için kök kısımlarından 2 cm kesip, yapraklarına ayırın. Hazırladığınız harcı içlerine paylaştırın.
  • 7
    Frenk soğanı ile süsleyin. Labne peynirli dolgu için labne peyniri, yoğurt ve kremayı bir kasede karıştırın. Üzerine ince kıyılmış Frenk soğanı ekleyin.
  • 8
    Servis için kullanacağınız 2 adet beyaz hindibanın burukluğunu almak için kök kısımlarından 2 cm kesip, yapraklarına ayırın. Hazırladığınız harcı içlerine paylaştırın. Limon kabuğu rendesi ve kıyılmış Frenk soğanı ile süsleyin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...