Karamelli Ekmek

Bayat ekmeklerinizi değerlendirmek için harika bir tarif

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Bayat tost ekmeklerini küp doğrayıp fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5 dakika renk alana kadar pişirin. Yarım su bardağı esmer şekeri tencereye alıp kısık ateşte eritin.

  • 2

    Esmer şeker eriyince tereyağını ekleyip hızlıca karıştırın. Ocaktan alıp ekmekleri her tarafı kaplanacak şekilde karamele batırın. Servis tabağına alıp soğumaya bırakın.

  • 3

    Krem peynir ve kalan 1.5 yemek kaşığı esmer şekeri mikser yardımıyla çırpıp sıkma torbasına alın. Ekmek dilimlerinin üzerlerine sıkıp soğuk olarak kahve veya çayın yanında servis yapın.

    Aklınızda bulunsun!

  • 4

    Bayat ekmekleri fırınladıktan sonra blenderden geçirip un haline getirin. Cam kavanozlara koyup, galeta unu olarak değerlendirebilirsiniz.

  • 5

    Bayat ekmekleri küp şeklinde doğrayıp fırınladıktan sonra cam kavanozlara koyup sulu yemeklerinizde servis tabağının yanına koyup yemekle birlikte servis edebilir veya çorbalarda kruton olarak değerlendirebilirsiniz.

  • 6

    Kurumuş ekmeklerinizi kevgire koyup üzerini kapatın. Daha sonra kevgiri, içinde su kaynayan bir tencerenin üzerine ve suya değmeyecek şekilde oturtun. Bu şekilde tencerede kaynayan suyun buharında 4-5 dakika bekletin. Ekmeklerinizin yumuşacık olduğunu ve tazelendiğini göreceksiniz.

  • 7

    Günlük ekmek alışverişi yapmadan önce pişireceğiniz yemeğe karar verip daha sonra ekmek alın. Pilav veya makarna yenen öğünlerde ekmek miktarını azaltın.

  • 8

    Düşük gramajlı ekmek almaya özen gösterirseniz, fazla gelip bayatlamasını önlemiş olursunuz. Ekmeğinizi yiyeceğiniz kadar dilimleyin.

  • 9

    Ekmeğinizi buzdolabında veya derin dondurucuda daha uzun süre saklayabilirsiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...