Karamelli Ekmek
Bayat ekmeklerinizi değerlendirmek için harika bir tarif
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bayat tost ekmeklerini küp doğrayıp fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5 dakika renk alana kadar pişirin. Yarım su bardağı esmer şekeri tencereye alıp kısık ateşte eritin.
-
2
Esmer şeker eriyince tereyağını ekleyip hızlıca karıştırın. Ocaktan alıp ekmekleri her tarafı kaplanacak şekilde karamele batırın. Servis tabağına alıp soğumaya bırakın.
-
3
Krem peynir ve kalan 1.5 yemek kaşığı esmer şekeri mikser yardımıyla çırpıp sıkma torbasına alın. Ekmek dilimlerinin üzerlerine sıkıp soğuk olarak kahve veya çayın yanında servis yapın.
Aklınızda bulunsun!
-
4
Bayat ekmekleri fırınladıktan sonra blenderden geçirip un haline getirin. Cam kavanozlara koyup, galeta unu olarak değerlendirebilirsiniz.
-
5
Bayat ekmekleri küp şeklinde doğrayıp fırınladıktan sonra cam kavanozlara koyup sulu yemeklerinizde servis tabağının yanına koyup yemekle birlikte servis edebilir veya çorbalarda kruton olarak değerlendirebilirsiniz.
-
6
Kurumuş ekmeklerinizi kevgire koyup üzerini kapatın. Daha sonra kevgiri, içinde su kaynayan bir tencerenin üzerine ve suya değmeyecek şekilde oturtun. Bu şekilde tencerede kaynayan suyun buharında 4-5 dakika bekletin. Ekmeklerinizin yumuşacık olduğunu ve tazelendiğini göreceksiniz.
-
7
Günlük ekmek alışverişi yapmadan önce pişireceğiniz yemeğe karar verip daha sonra ekmek alın. Pilav veya makarna yenen öğünlerde ekmek miktarını azaltın.
-
8
Düşük gramajlı ekmek almaya özen gösterirseniz, fazla gelip bayatlamasını önlemiş olursunuz. Ekmeğinizi yiyeceğiniz kadar dilimleyin.
-
9
Ekmeğinizi buzdolabında veya derin dondurucuda daha uzun süre saklayabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri