Patatesleri iyice yıkayın, birkaç parçaya bölün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika yumuşayınca kadar pişirin. Kabuklarını soyun. Bezelyeyi tencereye alıp üzerine beş parmak geçecek kadar su ilave edin. 10 dakika haşlayıp suyunu süzün ve süzdüğünüz suyu kenara alın.
Un dışında kalan tüm malzemeyi geniş bir kapta bezelyeler hafif taneli kalacak şekilde ezin. Azar azar unu ekleyin. Elinize yapışmayan bir kıvam elde edin. Orta boyda dilediğiniz şekilde köfteler yapın. Unlanmış tepsiye dizin. Bezelyeyi haşladığınız suyu orta boy bir tencereye alıp kaynatın. Köfteleri suya atıp 2 dakika haşlayın. Daha sonra kağıt havlu üzerine çıkarın. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Köfteleri tavaya alıp hafif kızartın. Servis tabağına alıp dilediğiniz şekilde süsleyin ve ev yapımı domates sos ile birlikte servis yapın.
2 su bardağı rendelenmiş domates, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ve 2 yemek kaşığı taze kekiği sos tenceresine alın. 10-15 dakika pişirin ve sosunuz hazır.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.