Fava

Fava

Sağlıklı ve besleyici bir atıştırmalık arıyorsanız, fava tarifimizle tanışın! Nohut ve zeytinyağının muhteşem uyumu ile hazırlanan bu lezzetli meze, sofralarınıza hem renk hem de tat katacak!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Baklayı akşamdan ıslatın. Sabah iyice yıkayıp bir tencereye alın. İnce doğranmış soğan ve havucu baklaya ekleyin. Üzerini 3 parmak geçecek kadar sıcak su, zeytinyağı, toz şeker ve tuz ilave edip orta ateşte pişmeye bırakın.
  • 2
    Bakla yumuşayınca ocaktan alın. Ilındıktan sonra robottan geçirin. İnce kıyılmış dereotu ekleyip, ıslak bir tepsiye dökün. Soğuduktan sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Arzunuza göre dilimleyip, servis tabaklarına alın. Dereotu ve limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...