Fırında Soslu Kabak

Fırında Soslu Kabak: Fırının sıcak dokunuşu ve özel sosuyla buluşan kabak, hafif ve nefis bir lezzet sunuyor!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kabağı boydan ikiye kesin. Kabuğunu soyup iç kısmındaki çekirdekleri temizleyin. Bombeli sırt kısımı yukarıda olacak şekilde tezgaha alın. Uç kısımlarını kesin.
-
2
Kabakların sırt kısmına, yaklaşık yarım santimetre aralıklarla derin kesikler atın. Ancak tamamen kesmemeye dikkat edin.
-
3
Eritilmiş tereyağını bir kaba alın. İçine esmer şeker, tarçın, zencefil, muskat ve karanfili ekleyip karıştırın.
-
4
Hazırladığınız kabakları pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine tereyağlı ve baharatlı sosu fırça yardımıyla sürün.
-
5
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra kabakların üzerine ada çayı yaprakları, granola, kabak çekirdeği ve fındığı serpiştirin. Bal gezdirip sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL