Fırında Soslu Kabak

Fırında Soslu Kabak: Fırının sıcak dokunuşu ve özel sosuyla buluşan kabak, hafif ve nefis bir lezzet sunuyor!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kabağı boydan ikiye kesin. Kabuğunu soyup iç kısmındaki çekirdekleri temizleyin. Bombeli sırt kısımı yukarıda olacak şekilde tezgaha alın. Uç kısımlarını kesin.
  • 2
    Kabakların sırt kısmına, yaklaşık yarım santimetre aralıklarla derin kesikler atın. Ancak tamamen kesmemeye dikkat edin.
  • 3
    Eritilmiş tereyağını bir kaba alın. İçine esmer şeker, tarçın, zencefil, muskat ve karanfili ekleyip karıştırın.
  • 4
    Hazırladığınız kabakları pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine tereyağlı ve baharatlı sosu fırça yardımıyla sürün.
  • 5
    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra kabakların üzerine ada çayı yaprakları, granola, kabak çekirdeği ve fındığı serpiştirin. Bal gezdirip sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.