Havuçlu Ve Bezelye Püreli Ekmekler
Renkli ve besleyici, havuçlu ve bezelye püreli ekmekler sofralarınıza hem vitamin hem de tat katacak. Havuçlu ekmek, tatlı havuçların ve baharatların mükemmel uyumuyla zengin bir lezzet sunarken, bezelye püreli ekmek, kremsi ve hafif bir doku ile sağlık dolu bir seçenek oluşturur.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Havuçları temizleyip küp doğradıktan sonra tuzlu suda haşlayın. Süzüp blenderden geçirerek püre haline getirin. 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp üzerine havucu ekleyin.
-
2
Ara sıra karıştırarak suyunu çektirin. Üzerine çırpılmış yumurta, süt, köri ve tuz ilave edin. Karıştırın ve ocaktan alın. Bezelyeyi haşlayın. Süzüp blenderden geçirin. Üzerine 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Bir yemek kaşığına havuçlu püre, ikinci yemek kaşığına da bezelyeli püreden alın.
-
3
İki kaşığı birbirine yapıştırarak mekik şekli verin. 4 Ekmek dilimlerini bir bardak ağzı ile kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızartın. Üzerlerine havuçlu bezelyeli mekikleri yerleştirin. Servis tabağına aktarın, dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL