Kimchi

Kimchi: Asya'nın fermente mucizesiyle her lokmada sağlığı, lezzeti ve canlılığı keşfedin!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Lahanayı boylamasına ikiye, ardından her yarımı tekrar ikiye bölün. Parçaları geniş bir kaba alın. Üzerine tuz serpin ve lahananın her tarafına yayılmasını sağlayın. 2 saat kadar tuzda bekletin, bu sırada lahananın yumuşamasını sağlamak için ara sıra karıştırın. Lahana yumuşadıktan sonra bol suyla iyice durulayın ve süzülmeye bırakın.
-
2
Sosu için gochugaru, sarımsak, zencefil, toz şeker ve soya sosunu geniş bir kapta karıştırın. İnce doğranmış havuç ve yeşil soğanı da ekleyin. İyice karıştırın.
-
3
Hazırlanan sosu, süzülmüş lahananın üzerine dökün ve her yaprağın sosla iyice kaplandığından emin olun. Karışımı cam kavanozlara sıkıca yerleştirin.
-
4
Kimchi'yi oda sıcaklığında 1-2 gün bekletin. Bu süre zarfında fermentasyon başlayacaktır. Fermentasyon tamamlandıktan sonra buzdolabına alın. Soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar