Karidesli Ve Karides Soslu Kanepeler

Karidesli Ve Karides Soslu Kanepeler

Karidesli ve Karides Soslu Kanepeler, şık davetlerin ve özel anların yıldızı olacak zarif ve lezzet dolu bir atıştırmalıktır.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle beşamel sosu hazırlayın. Bunun için tereyağı ve unu bir tavaya alıp hafif pembeleşene kadar kavurun. Sütü ilave edin ve koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • 2
    Hazırladığınız beşamel sosun içine kremayı katın ve dibinin tutmaması için kısık ateşte spatula ile kaynayana kadar karıştırın. Diğer taraftan ayrı bir tavaya aldığınız tereyağında karidesi 2-3 dakika çevirin.
  • 3
    Daha sonra beşamel sosun içine katın ve ezerek tel süzgeçten geçirip, bir kaba alın. Ketçap, tuz, toz kırmızıbiber ve çekilmiş beyaz biber ekleyip, tüm malzemeyi karıştırın. Ekmekleri dilediğiniz şekilde dilimleyin.
  • 4
    Üzerlerine karides sosundan sürün. Bir kısmının üzerine, kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş kivi dizin. Bir kısmının üzerine, kıyılmış kornişon turşu ve dereotu yerleştirin. Bir kısmının üzerine de dilimlenmiş renkli biberlerden koyun. Karidesle süsledikten sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...