Hodanları çiçeklerinden ayıklayın ve köklerini iyice yıkayın. Köklerini temizlemek için sebze soyacağı kullanabilirsiniz. Ayıkladığınız hodanları sirkeli suda bekletin. Portakal ve limonun suyunu sıkın. Karamelize edilmiş soğana hodanı ekleyin. Sıkılmış portakal ve limon suyunu katıp, tuzunu ayarlayın. Düşük ısıda kökler yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra üzerine kalan zeytinyağını gezdirin. 10-15 dakika demlenmeye bırakın. Sürenin sonunda servis yapın.
Kekik pesto için fındıkları dişe gelecek şekilde hafifçe ezin. Kekik, sarımsak ve zeytinyağını blender'de çekin. Blender'den alıp üzerine rendelenmiş peyniri, dişe gelecek şekilde ezilmiş fındığı ekleyin. Tadına bakarak tuz ve karabiberini ayarlayın.
Bakla ezmesi için baklayı sıcak su ile yıkayın ve tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ile ilave edip haşlayın. Suyu iyice çektikten sonra ocaktan alın. Bakla, ayıklanmış kekik yaprakları, taze soğan, limon suyu ve zeytinyağı ile pürüzsüz olana kadar çekin. Tuzunu ayarlayıp yeniden çekin.
Hodanları kekik pestoya bulayın. Bakla fava ile birlikte servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.