Lahana Turşusu

Lahana Turşusu Tarifi: Ev yapımı, fermente ve doğal lezzetiyle sağlıklı sofralarınıza taptaze bir dokunuş sunun!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Lahanayı yıkayın ve ince şeritler halinde doğrayın. Havuçları soyup rendeleyin veya ince şeritler halinde doğrayın.

  • 2

    Doğranmış lahana ve havuçları geniş bir kapta karıştırın. İsteğe bağlı olarak ince doğranmış sarımsakları ekleyin.

  • 3

    1 litre suya kaya tuzunu alın, karıştırarak eritin. Sirkeyi ve toz şekeri ekleyip karıştırın.

  • 4

    Hazırladığınız lahana ve havuç karışımını cam kavanoza sıkıca yerleştirin. Üzerine hazırladığınız turşu suyunu dökün, malzemelerin suyun altında kalmasına dikkat edin. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın.

  • 5

    Kavanozu serin ve karanlık bir yerde 1-2 hafta bekletin. Bu süre sonunda turşu kullanıma hazır olacaktır. Fermentasyon süresince ara sıra kavanozu kontrol edip, gerektiğinde üzerine bastırarak malzemelerin suyun altında kalmasını sağlayın. Lahana turşusunu bu sürenin sonunda servis yapabilirsiniz.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.